חולמים על רגע השחרור?
את תקופת השחרור מלווים בדרך כלל חששות ופחדים, חששות משאלות כמו: מה צופן בחובו העתיד עבורנו? במה נעבוד? מה נלמד? ואיך נרגיש לקום בבוקר שאחרי השחרור ללא מטרה ספציפית וברורה? לשם הפגת חלק גדול מהחששות הרווחים וגם כדי לספק לאוכלוסיית המשתחררים מידע על זכויותיהם, מפיקים היחידה להכוונת חיילים משוחררים והאגודה למען החייל כנס משתחררים המיועד לעזור לכם לאחר השחרור.
היחידה להכוונת חיילים משוחררים והאגודה למען החייל
במסגרת פועלם המבורך של ארגונים אלו ואחרים הדומים להם, תוכלו לקבל גם מידע על מלגות לנרשמים ללימודי תואר ראשון, פעילויות רווחה והטבות נוספות שמגיעות לכם רק כי השתחררתם לאחרונה.
אז מה זה כנס משתחררים?
כנס זה מתקיים בביתן 15 בגני התערוכה בתל אביב והוא אירוע המיועד לחיילים הנמצאים בחודשים האחרונים לשחרור, בו מנסים לספק לאותה אוכלוסייה – מידע שישמש אותם ביציאה לאזרחות, וזו בעזרת חלוקת עלונים, הרצאות דוכני הכוונת תעסוקה ועוד. האוכלוסייה המוזמנת לכנס זה היא חיילים שעתידים להשתחרר בטווח של שלושה חודשים לפני מועד קיום הכנס. כניסה לכנס מותנית בהגעה על מדים ובדרך כלל בהצגת הזמנה ותעודת חוגר, את ההזמנה ניתן לקבל ממש"קית או מקצינת הת"ש ביחידה.
לו"ז כנס משתחררים
לו"ז הכנס מתחלק לשני חלקים מרכזיים:
- חלק ראשון – רישום וקליטה, שלב זה הינו חובה ובו מקבל כל חייל ספח השתתפות, שובר מזון, שי ותוכניה של הכנס.
- חלק שני – השתתפות בעמדות האירוע על פי בחירה. בעמדות האירוע יהיו הרצאות של גורמים שונים, הרצאה בנושא זכויות חיילים משוחררים, תערוכת לימודים ותעסוקה ועוד. בחלק זה תוכלו להסתובב בצורה חופשית בין דוכני לימודים, בנקים ותעסוקה. ישנם מפרסמים רבים שיציעו לכם לא מעט הטבות כדי שתצטרפו אליהם – בהחלט שווה בדיקה.
מעבר לכנס משתחררים ישנן הטבות נוספות שכדאי לכם להתעניין לגביהן. אחת מההטבות המרכזיות היא מענק השחרור בגין עבודה מועדפת. מענק זה ניתן לחיילים וחיילות שהשתחררו משירות חובה מלא, חיילים שהשלימו שירות לאומי של 24 חודשים או חיילות שנישאו במהלך שירותן הצבאי אך שירתו לפחות שישה חודשים לפני שנישאו.
לשם קבלת המענק – תידרשו לעבוד לפחות 150 יום הפרוסים על פני שישה חודשים באחת מהעבודות המאושרות כעבודה מועדפת: עבודות בתחנות תדלוק, עבודות בתחום המלונאות, עבודות בבנייה, עבודות במפעלי תעשייה וטיפול באנשים עם מוגבלויות. כל עבודות אלו עקרונית מאושרות כל עוד הן לא כוללת עבודות פקידותיות (מכירה בחנויות שנמצאות בתחנות הדלק, לדוגמא).
בכל מקרה, לטובתכם האישית, מומלץ טרם תחילת העבודה לפנות למוסד לביטוח לאומי או ליחידה להכוונת חיילים ולבדוק עימם אם המשרה שמצאתם היא אכן מאושרת ובאילו תנאים.
- היחידה להכוונת חיילים במשרד הביטחון – בטלפון 03-7380909
- ביטוח לאומי- *6050
אם אתם מחפשים מידע נוסף על נושאים הקשורים לשחרור מצה"ל כמו עבודות, מלגות, זכויות חיילים משוחררים וגם עבודות כיפיות ומאתגרות בחו"ל אתם מוזמנים להמשיך ולשוטט בפורטל שלנו טרמינל.